Fotbalul sălăjean a avut şi momente frumoase, iar unul dintre ele este cel în care FC Armătura a întâlnit pe Stadionul Municipal din Zalău FC Argeş. Era anul 1983, iar echipă zălăuană promovase de curând în Divizia B. Practic, FC Argeş, al căruia antrenor-jucător era chiar legendarul Nicolae Dobrin, venise la Cluj pentru un amical cu Universitatea, iar la iniţiativa conducerii de la acea vreme a clubului Armătura, „Gâscanul” a venit şi la Zalău pentru a susţine o partidă de verificare. Deşi era doar un joc amical, meciul a rămas în istoria fotbalului sălăjean, printre protagoniştii acelui „episod” numărându-se: Mircea Cornaci, Eugen Crişan, fraţii Bumbuţ, Emil Terheş, Aurel Petrean, Dumitru Crişan, Grigore Păşcuţă, Florin Pop, Ardelean Zoltan, Marcel Lăzăreanu şi Vasile Dobrău.
Majoritatea îşi aduc aminte cu plăcere de acel meci şi de vremurile în care fotbalul sălăjean arăta mult mai bine decât cel actual.
„Nicolae Dobrin era idolul meu, eram fan al echipei FC Argeş. Am avut emoţii foarte mari când a intrat în teren şi l-am văzut pe Dobrin alături de noi. Au trecut foarte mulţi ani, dar îmi aduc aminte cu mare plăcere de acele vremuri. Fotbalul era altfel atunci, nu existau atâtea interese, iar tribunele erau pline aproape la toate meciurile”, îşi aminteşte şimleuanul Eugen Crişan.
Grigore Păşcuţă a fost unul dintre personajele principale ale acelei partide. „A fost o plăcere deosebită să joci în faţa lui Dobrin, care era considerat la acea vreme cel mai bun fotbalist român. FC Argeş participa la diferite turnee în ţară, iar noi am profitat de acest lucru şi am organizat un meci şi la Zalău”, rememorează Păşcuţă.
Şi Ardelean Zoltan a avut ocazia să joace alături de „Gâscanul”. „Ţin minte că meciul s-a jucat în timpul săptămânii. A fost o partidă amicală, dar condiţia era să joace şi Dobrin. Era un jucător care dacă apuca să-ţi ia mingea, din postura de adversar deveneai simplu spectator. Ce puteai face era să stai în faţa lui, dar de deposedat, nu aveai nicio şansă”, spune fostul jucător şi antrenor al Armăturii.
Partida a fost arbitrată la centru de Tiberiu Damian, ajutat la cele două linii de Gheorghe Retevoescu şi de regretatul Cheţa Teodor.
„Am avut ocazia să arbitrez acel meci. Îmi amintesc că Dobrin, care era şi antrenor, a intrat la pauză, iar în final am stat de vorbă cu el. Noi ne cunoşteam dinainte, pentru că eu am fost coleg de clasă cu fratele lui, Mircea”, îşi aminteşte Gheorghe Retevoescu, originar din Miceşti (Argeş), fost arbitru în Liga a IV-a Sălaj şi fost jucător la Chimia Zalău.